Solvind inn i Dalbygda Vindkraftverk

I desember 2013 inngikk Solvind Prosjekt AS en samarbeidsavtale med utviklerne av Dalbygda Vindkraftverk i Tysvær kommune. Prosjektet på opp til 14 vindmøller ble fremmet av lokale initiativtakere og grunneiere og venter på svar fra NVE på konsesjonssøknaden.

Prosjektet befinner seg på et fjellplatå i nærheten av Skjoldastraumen. 

Solvind overtar prosjektledelsen og ser frem til ett godt samarbeid med vår nye partnere, og vi gleder oss til å ta fatt på de kommende utfordringer.

Besøk av samferdselsministeren

Her kan du se bildene fra besøket: 

Liv Signe Navarsete på Åsen

Klikk på bildet for galleri!

Innkjøp av testmølle til Anglewind

Solvind har fått oppdraget med å levere testmøllen til Anglewind. Den ønskete møllen er en Vestas V27, med rotordiameter på 27 meter og 47 meter totalhøyde. Denne skal det gjøes noen endringer på for å teste en ny type gir som Anglewind har patent på.

Møllen ble funnet i Nord-Tyskland hos landmannen Karl Heinz Hansen, der den hadde vært i  bruk i 17 år og produsert mye ren energi. I forbindelse med det repowering (hvor mindre møller byttes med støre) måtte møllen tas ned.

Klikk her eller på bildet til høyre for galleri med bilder fra nedtagning i Tyskland og lossing i Stavanger.

Visualiseringsarbeider for Lyse Produksjon

Solvind har i 2005 bistått Lyse Produksjon i sitt søknadsarbeid for Ulvarudla vindpark, samt ett annet vindkraftprosjekt. Det ble utføt flere fotomontasjer til Ulvarudla som har blitt brukt i flere informasjonsdokumenter til offentligheten og i media.