Vindkraft på nettet

Vindkraft er ett spennede tema som kan og bø betraktes fra mange forskjellige perspektiv! Det er en teknologi i rivende utvikling og en viktig bidragsyter til en bærekraftig samfunnsutvikling. Den er også subjektiv og til tider følelsesladet, og har vært utgangspunktet for mange innholdsrike og interessante diskusjoner... 

På denne siden finner vi frem litt av hvert; ett utvalg finner du øverst, nederst en kategorisk opplisting. 

 

Vindkraftnytt.no

Nyheter fra vindkraftbransjen og energimarkedet. Siden er satt opp fra NORWEA.


Norsk side om vindkraft

www.vindinfo.no er en informasjonsside med etterrettelig informasjon om vindkraft. Siden har en bred tilnærming og egner seg for et bredt spekter av interessenter - studenter, vindkraftbransjen, myndigheter, politikere og samfunnet.

Vindmølle med utsikt

Den tyske produsenten Enercon har bygget en spektakulær besøksvindmølle. Den har utsiktplattform rett under navet. Solvind har besøkt den sammen med vindkraftinteresserte i 2007.

LINK: Bilder fra utsiktsmøllen
LINK: Video på YouTube

NORWEA - det norske vindkraftforbundet

Solvind og Plusskraft er medlemmer hos NORWEA. Foreningen jobber for en støre utnyttelse av vinden her til lands.
Som interessent for Plusskraft kan du få ett indirekte medlemskap, gratis. 

LINK: NORWEA

Danskene i vinden

Danskene har vært pionerene i den moderne vindkraftutviklingen. Her ble de føste solide og økonomisk effektive vindmøllene utviklet på 1980-tallet. På den danske vindkraftindustriens hjemmeside er det mange interessante temaer som blir belyst. Et av dem er "nabo til en vindmølle?"

LINK: Danske Windpower.org

Vindmøller LIVE

LIVE-Cam fra svenske Båtskär prosjektet! Disse møllene i skjærgården ble bygget av Leovind AB, som bl.a. har ca 1300 private andelseiere. Veldig kult - Solvind er misunnelig! :-)LINK: Webcam Båtskär